Front Elevation Doubleview
house-measurement

THE BRIEF

The brief for this home was to maximize internal living space with an emphasis on interaction and seclusion.
The home needed to function with the family unit in mind however also provide spaces for reflection and retreat.

construction-wall-1

SCOPE OF WORK

Utilizing the long northern boundary the home is open to an abundance of light ensuring a minimal requirement and reliance on mechanical ventilation. Cross ventilation is also planning into the design to assist in purging heat build-up in the hotter months. The connection between the internal and external zones gives a feeling of space which benefits the home due to the smaller lot size.

By creating an open carport additional area could be utilized in the planning of the internal environment which allowed the owners the luxury of larger living areas and more spacious bedrooms.

trophy-3

RESULTS

The entire build was managed whilst  the owners lived overseas via correspondence. The tight deadline for their return was met and a smooth transition from builder to occupy took place.

© Copyright Aquila Homes 2016. All rights Reserved | Website by Design Perth